Recensies

Workshop Bossche Bollen Maken (verjaardagsfeest)

" De workshop was zeer geslaagd. We werden hartelijk ontvangen en konden gelijk gaan genieten van een lekker bakje thee of koffie. Ondertussen werd het ontstaan van de Bossche Bol op enthousiaste wijze verteld. Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan met het maken van de chocoladesaus. Nadat de saus vloeibaar genoeg en zonder klonten was konden we de soes in de chocoladesaus draaien. Vervolgens moest de chocola hard worden in de koelkast. Hierna gingen we verder met het kloppen van de slagroom. Om beurten sloegen we met een garde de slagroom stijf. Hierna ging de slagroom in de puntzak en kon hij even verder opstijven. De chocola op de bol was inmiddels hard genoeg en na een kruis onder in de bol te hebben gemaakt, konden we de slagroom in de bol spuiten. We hebben ieder 2 bollen gemaakt, waarvan we er 1 mochten opeten met onze handen. Dit was erg hilarisch, omdat iedereen natuurlijk onder de chocola en slagroom zat. Een volgende keer geef ik toch maar de voorkeur aan bestek! De bol smaakte voortreffelijk en we hebben er allemaal van genoten. Conclusie: een zeer geslaagde en gezellige workshop. Alvast bedankt en wanneer ik in de toekomst een uitje moet organiseren zal ik zeker weer uw sites raadplegen. "

Met vriendelijke groet,

Linda van Eck
Link naar de activiteit: http://groepsuitjebrabant.nl/inspiratietips/culinair/181-workshop-bossche-bollen-maken

Contact

Groepsuitjebrabant.nl
Tholenseweg 2
4661 HE Halsteren
Tel. 0164 – 857 700
E-mail: info@groepsuitjebrabant.nl

Blijf op de hoogte

facebook twitter